Egy testvér beköltözésének lakberendezési következményei

Szeptember elején a vendégszobába beköltözött az öcsém, ami még jobb, mint amire eredetileg számítottam. Nem elég, hogy takarít, bevásárol, és főz, de ha beteg vagyok, még Picúrt is leviszi sétálni 😀

Az életem tehát sokkal kellemesebb lett az elmúlt hónapokban, csakúgy mint ahogy az ő szobája is sokkal kellemesebb lett, ugyanis a költözéssel néhány változás is együtt járt.

Ígyhát most visszatekintek arra, “hogyan jutottunk idáig”.

Amikor megvettük a lakást, ez volt a helyzet:

Ekkor csak annyit változtattunk a szobán, hogy a galériát “kibővítettünk” egy tároló résszel, ami a fürdő álmennyezete fölé nyúlik be, kifestettük a falat fehérre, és a fürdő nagyon csúnya ajtaját is fehérre festettük. Utána egy ideig az unokatestvérem lakott itt:

Mikor elköltözött, a szoba kapott egy ráncfelvarrást, de a meglévő bútorokat használtam, szóval az eredmény nem lett elképesztően csodás, de mindenképpen sokkal jobb lett, mint volt.

Lett egy új általam gyártott kárpitozott fejvég (egy régi falvédőmet használtam), az előző tulaj által otthagyott asztalt és polcokat festettem le, a ronda fa szekrényt is az előző tulaj hagyta, a székeket nagymamáméktól hoztam és festettem le/kárpitoztam újra. A cipőtartós fehér ikeás izéket egy lomtalanításon találtuk (amúgy ideálisak wcpapír tárolásra, csak mondom 😀 ).

A legnagyobb változás  a galéria fehérre festése volt, ami nagyon sokat segített vizuálisan a téren, sokkal tágasabbnak tűnik tőle a szoba.

Most pedig megint kellett pár változást eszközölni:

– először is szükség volt megfelelő mennyiségű tárolóhelyre a ruháknak, azért kellett egy új gardróbszekrény, ez egy sima fehér ikeás Brimnes lett. Mellette a fiókos elemek Andris volt szobájából jöttek, eredetileg fenyőmintás lamináltak voltak, ezt lefestettem fehérre, hogy egységes legyen a kép.

– az ovális tükör már a legutóbbi ráncfelvarráskor felkerült, egy barátnőmtől kaptam.

-az asztal szintén megvolt, egy kényelmes székre viszont szükség volt, hogy tudjon a “gyermek” tanulni, szürkét akartunk, dehát nem volt épp raktáron, szóval fehér lett ez is 😀

-a galérián a fejvéget átkárpitoztam, mert majdnem négy év alatt nagyon elkoszolódott, egyébként meg ide kerültem a saját szobámban “megunt” párnák, amiknek a színe most nagyon jól harmonizál a frissen kékre festett fallal.

-a szőnyeg a fotózás erejéig volt csak nálam(sajnos), de amúgy egy nagyon hasonlót akarok keresni, csak még nem találtam meg a tökéleteset.

Végre szerintem ez a szoba is felnőtt a lakás többi részéhez, már régóta furán kilógott a többi helyiség közül, főleg, mióta másfél éve szétvertük a hozzá tartozó minifürdőt. Ha azt nem látta volna valaki akkor ITT tudjátok megnézni, nagyon látványos lett a változás 🙂

Csak hogy ne maradjunk egy igazi jó before-after nélkül:

Az öcsém azt mondta, hogy úgy látszik van előnye is egy “lakberivel” lakni, én ezt elismerésnek vettem 😀

Nektek hogy tetszik?