Trend – függőleges burkolás

Arra jutottam, hogy képtelen vagyok – vagy csak túl lusta – értelmesen lefordítani azt a kifejezést, hogy ‘stacked vertical tiles’, szóval ez lett belőle 😀

Ezt a csempefelrakási  módot már korábban is promótáltam: arról van szó, hogy hosszúkás téglalap alakú (tehát nem 20*30-as) csempéket függőleges irányban burkolunk fel. Feles kötésben és hálóban is jól néz ki ez a fektetési mód.

Amire figyelni kell, hogy ez a burkolási mód a függőleges csíkok miatt magasít, szóval ha kis fürdőben használjuk, ne burkoljunk magasra, csak ott ahol nagyon szükséges: értsd zuhany és környéke, a többi részen elég a 100-120 cm.

Itt az eltolás a hosszabb oldal mentén történt: 

Hálóban is jól néz ki:

Mivel én nagyon sokszor használok fehér csempét (befektetésnek vett lakásoknál érdemes olyan burkolatot választani, ami öt év múlva se lesz ciki, erre a fehér egy elég tuti recept), ezért nagyon tetszett az ötlet, hogy ezzel a kis csavarral dobjuk fel a szokásost. A fehér mázas 20*60-as csempét elég egyszerű beszerezni, a képen Zalakerámia van, de mostanában nagyon szép, matt és fényes strukturált felületű lapokat is láttam nem horror áron, amik nagyon szépen mutatnak.

Hogy tetszik ez az új módi? Igen vagy nem?

(az utolsó kép saját, a többit megtaláljátok Pinteresten)