A kislakás felújítás eredménye

Eljutottunk ide is, a kész lakás bemutatásához 🙂

Az első két részben láthattátok a kiinduló állapotokat, és azt, hogy milyen stílusú berendezésben kezdtünk el gondolkozni. A második posztban már a konkrét bútorozási tervet láthattátok, most pedig végre itt vannak a kész lakásról készült képek is.

A hálóban korábban az ágy másik irányban állt, de azzal az elhelyezéssel az ajtót kinyitva az ember rögtön az ágy sarkába ütközött, és mellette sem volt kényelmesen hely. Mivel a szoba 205 cm széles, ezért semmiképp sem lett volna hely mind a két oldalon éjjeliszekrénynek, ezért az ágyat befordítottuk a falhoz, így jobb a térérzet. Így pedig jutott hely egy magas gardróbszekrény elemnek is a sarokban. Az ágy fölött is elég sok tárolóhelyet alakítottunk ki.

Ami itt nekem a szívem csücske az a sötétzöld fal a képekkel, illetve az antik éjjelilámpa, amit a Jófogáson lőttem.

A képkereteket én mindenhonnan gyűjtögetem, ami ilyenkor nagyon jól jön, mert egész könnyen össze tudok dobni egy vegyes válogatást a kis titkos készletemből. Az ágy fejtámla teljes DIY projektből Ikea hackké egyszerűsödött, mikor rájöttem, hogy a konyhai akasztós rúd (Fintorp) ideális a céljaimhoz minden szempontból.

A nappali nem túl bonyolult, az igazi trükk az az óriási szekrény a nappali-konyha közötti falon. Mivel olyan helyre került itt a szekrény, ami amúgy eléggé kihasználhatatlan lenne, emiatt a térérzetet nem csökkenti, viszont nagyon sok tárolóhelyet biztosít.

A szőnyeg a Bonami-ról jött, könnyen takarítható és tisztítható jó kis modern geometrikus mintájú síkszövésű szőnyeg. A dohányzóasztal és a komód Jófogás, persze a komód kapott egy kis sötétzöld ráncfelvarrást.

A komód fölé a fényképek készítésekor még nem került fel a retró polc, így elég üres a komód fölötti rész, de képzeljétek oda 😀

Függönynek egy len leverék anyagot használtam, ami természetes színével és anyagával jól passzol a szoba többi részéhez.

A fürdőben 20×60 cm-es fehér matt, kissé texturált csempéket használtunk a falon, a földön pedig világosszürke, kő mintázatú 30×60-as greslapot. A mosógép helyét nem fotóztam, de a zuhanyzótol balra az is helyet kapott, felette polcokkal.

Az előszobában az ajtó mellett van hely a cipőknek, kabátoknak, és egy tükör is helyet kapott itt, hogy indulás előtt még utoljára ellenőrizni lehessen, hogy minden rendben van-e.

A falikar buráját lomtalanításon szereztem, szerintem nagyon feldobja az amúgy egyszerű Ikeás lámpatestet. Az óriási sötétzöld fa keretes tükör Jófogás, és nagyon jól mutat itt.

A Breuer Marcell-féle Cesca szék koppintásokat Jófogáson vettem, de át lettek kárpitozva, így tökéletesen illenek a koncepcióba.

A konyha nagyon egyszerű, az izgalmat a sötétzöld metrócsempe szolgáltatja. A konyhai gépek beépítettek, és itt is sok tárolót sikerült kialakítani, így van hely pl a felmosóvödörnek, seprűknek, stb. is.

És jöjjenek szokásosan az előtte-utána képek is, mert én és valószínűleg még jópáran ezt szeretjük a legjobban 😀

Tetszik az átalakulás?