Tervek és falnézetek – lakásfelújítás második rész

A felújításról szóló első posztban bemutattam, milyen állapotban volt a lakás felújítás előtt, és hogy milyen stílus opciókat vázoltam fel a tulajdonosoknak. Ahogy írtam, a régi belvárosi lakásban megtartottuk az eredeti csaphornyos parkettát, a gyönyörű spakettákat és az eredeti ajtókat, de berendezés terén egy eklektikus, de inkább modernebb irányba mozdultunk el, sok fehérrel, fával, natúr színű anyagokkal és sötétzölddel.

Elrendezés terén ez lett a befutó:

Ennél a projektnél nem bírtam magammal, és bár nem szoktam ilyet csinálni, de most minden lényeges falnézetet megrajzoltam színes méretes falnézetként kézzel. Valamiért nagyon szerelmes vagyok a falnézetek műfajába, az enteriőrfotóknál is nagyon szeretem ezt a típusú beállítást, és most speciel ráértem ezzel szórakozni. Nagyon meditatív dolog falnézeteket színezgetni, én nagyon élveztem ezeket rajzolgatni, remélem nektek is tetszenek 😀

A lakásba belépve jobb oldalon egysoros konyhát terveztem, melyben minden gép beépített, így egységesítve a hatást. A helyiség másik oldalán az ajtó közelében egy gardóbszekrény kapott helyet, melybe pakolni is lehet, illetve a mérőórákat is ez rejti, mellette pedig cipősszekrények, felettük tükörrel. Ennek tetején van hely lepakolni a kulcsokat, stb, a lakásból való kilépés előtt pedig még le lehet ellenőrizni, hogy vállalható-e az ábrázatunk. Egy asztalnak is jutott itt hely két székkel, szóval az evésre is van hol sort keríteni.

A nappali-konyha közötti fal nappali felőli oldalára egy óriási mennyezetig érő beépített szekrényt terveztem, ami nem vesz le vizuálisan a térből, viszont rengeteg pakolóhelyet biztosít. Egy kinyitható kanapé, egy komód – fölötte retró string jellegű polcokkal – és egy ovális dohányzóasztal kapott még itt helyet, másra nincs is igazán szükség egy ekkora nappaliban.

A fürdőből kiszedtük a kádat, helyette épített zuhanyzó készült, mellette pedig helyet kapott a mosógép, fölötte néhány polc biztosítja a pakolási lehetőséget.

A hálószobában a falhoz fordítottuk az ágyat, így amikor belépünk a kis helyiségbe, nem ütközünk bele az ágy sarkába. Az ágy mellé és fölé szintén szekrényt terveztem a maximális pakolóhely kialakítása érdekében. Az ágy fölött van egy képpolc, ami részben esztétikai célokat szolgál, részben viszont praktikus is: mivel az ágy egyik oldalán nincs éjjeliszekrény, ezért ide alakítottunk ki dugaljat, hogy senki ne engem átkozzon majd amikor az ágya mellett akarja majd tölteni a telefonját.

A legközelebbi posztban megmutatom a végeredményt.